Geen widgets gevonden in de zijbalk

Als het mooi weer is, wil je natuurlijk wel zo nu en dan eens een leuk feestje houden met je vrienden en familie of met de buurt bijvoorbeeld. Een van de leukste manieren om zo’n feest te organiseren, is door een straatfeest te geven. Hierbij heb je genoeg ruimte en doordat het zo op straat is, is het ook nog eens ontzettend gezellig. Hier zijn een aantal tips voor het organiseren van een straatfeest.

huren van gel blasters

Overleg met de gemeente

Dit is een van de eerste dingen waar je aan moet denken bij het organiseren van een straatfeest. Zonder toestemming van de gemeente om een straatfeest te organiseren kun je natuurlijk helemaal niks. Zorg er daarom voor dat je ruim van tevoren gaat overleggen met de gemeente en zorg dat je een vergunning krijgt, zodat dat al allemaal goed zit. Op deze manier kun je ook niet tijdens of na het straatfeest ineens voor onprettige verrassingen komen te staan.

Kijk voor budget

Het kan ook redelijk wat kosten om een straatfeest te organiseren, maar wist je dat de gemeente hier ook wel eens subsidie voor geeft? Dus controleer dit ook even meteen als je gaat overleggen met de gemeente. Straatfeesten zijn namelijk een maatschappelijk evenement. Als je een groter straatfeest wilt geven, is het belangrijk om te onthouden dat je per straat een subsidie kunt krijgen.

Zorg voor genoeg eten en drinken

Je wilt natuurlijk dat je straatfeest een grote hit wordt. Het zou dan ook zonde zijn als het eten en/ of drinken al vrijwel aan het begin van het feest op zou zijn. Men eet meestal redelijk veel bij zo’n feesten dus zorg dat er ook meer dan genoeg voor iedereen is. Je kan ook nog altijd iedereen vragen om iets mee te nemen en houd dit ook bij, zodat er niet heel veel van 1 snack wordt meegenomen en van andere dingen helemaal niks. Een barbecue doet het tevens ook altijd goed bij een straatfeest.

Zorg voor entertainment

Als laatste is het ook belangrijk dat er voldoende entertainment is tijdens het feest. Zo is het bijvoorbeeld altijd leuk om een springkussen te huren. Hier kunnen de kinderen al hun energie op kwijt en zelfs volwassenen zullen dit stiekem toch wel erg leuk vinden. Een ander leuk idee voor een straatfeest is het huren van gel blasters. Hiermee kun je competitief op elkaar schieten, zonder dat het pijn doet. Ook is het makkelijk op te ruimen, aangezien het geen troep geeft. Het zijn gewoon balletjes van gel die groter worden door het water in het geweer. Hiermee kun je op een veilige en makkelijke manier een leuk spelletje spelen ,met een grote groep.

Door Redactie